Abszolút kezdő - Salsa Cubanismo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Abszolút kezdő


Abszolút KEZDŐ SALSA KURZUS

2 balláb, botfül nem akadály! Tánc – mozgás, szórakozás, ismerkedés, tanulás
Szakadj ki heti pár órára a mindennapok szürkeségéből!
vidám hangulat - családias légkör - fergeteges társaság
Táncpartner nem szükséges!
Részletekhez és regisztrációhoz görgess lejjebb!

Miért vágj bele a tánctanulásba?
Diákjaink tollából...


6
alkalmas KUBAI SALSA KURZUS
abszolút kezdőknek:

2020. március 30-l hétfőnként 18:30-20:00

Kur
zus időtartama:  2020. március 30 - május 04.

Helyszín:
Garay Dance Corner
VII.ker., Budapest, Rottenbiller u. 5a / Garay u. 2.
(Keleti pu.-nál)

 

Csatlakozz a fb-eseményhez!


JELENTKEZÉS
Igen, párral érkezem.

 Google-keresés
 internetes böngészés
 ismerős jár hozzánk
 ismerős talált ránk
 plakát, szórólap
 facebook
 AYCM / Sportkártya
 Légy Fitt-ben
Árak:
6 alkalmas teljes kurzus ára: 9.900 Ft/fő,
pároknak (1fiú,1lány):
19.800 Ft/2fő helyett most csak 18.490 Ft/2fő a teljes kurzus ára
AYCM kártyával (M+) vagy Sportkártyával ingyen látogatható!
SZÉP kártya Szabadidő zsebéből is fizethető!

Nincs vesztenivalód!
Az első órán 1.500 Ft-os
próba-jeggyel is részt vehetsz. Kostólj bele a salsa világába, és ha tetszik, a második alkalommal a teljes kurzus megvásárlásakor 500 Ft-ot visszakapsz!
A tanfolyam végére parkett-képes tánctudással és egy új hobbival gazdagodhatsz!

Utolsó becsatlakozási lehetőség: 2020. április 13.


  
Neked ajánljuk, ...
... ha egyedülálló vagy

A társastáncokhoz köthető közhiedelemmel ellentétben, a kubai salsához nem szükséges párral érkezni, folyamatos párváltással, ún. ruedában (körtáncban) tanítunk, így lehetőséged adódik a csoport minden tagjával táncolni. A társaság döntő többségét egyedül érkezők alkotják, az átlagéletkor 20 és 45 év között mozog. Új embereket ismerhetsz meg, miközben megtanulsz táncolni.

...ha párban érkezel
Szeretettel várjuk a táncolni vágyó párokat! Nincs kizárva, hogy rátaláltatok az új,
közös hobbitokra!
Zsebeljétek be az elismerő pillantásokat, mikor a lagzi táncparkettjén, vagy az unokaöccs bankettjén magabiztosan lejtetek néhány tánclépést.  

... ha leadnál pár kilót vagy szórakoztató mozgásformát keresel
Megtaláltad! Nálunk megtanulsz táncolni, s nem utolsó sorban 90 percig égeted a kalóriákat. Szebb lesz a tartásod, javul a mozgáskoordinációd,
nőiesebb/férfiasabb mozgásra tehetsz szert.

Amire szükséged lesz: kényelmes váltó-cipő, ásványvíz, esetleg váltó-póló (az utcai ruha alapvetően megfelel) és nem utolsó sorban egy jó adag mosoly.
Kedvcsináló:

"Kedves érdeklődők – talán tánchoz még nem is értő hölgyek és urak – szeretnék megosztani veletek egy érdekes és tanulságos történetet, amely remélem meghozza a kedveteket, hogy belevágjatok egy igazán nehéz, rögös, de mégis nagyon jó és kellemes útba. Történetem arról szól, hogyan lehet átvészelni, túlélni és később élvezni a fáradságos munkát, amit a tánccal el lehet érni.

A motiváció
A kezdeti problémák nem járnak egyedül az én esetemben sem. Mérnök vagyok, így időm 90%-ban szellemi munkából áll. Ez hosszútávon nem jó, ha nincs valami, ami kikapcsoljon. Ez volt a fő ok, amiért nekivágtam és elhatároztam, hogy táncolni fogok. Emellett volt még egészségügyi problémám és némi probléma a hölgyek társaságával is, illetve annak hiányával (6 év egyetem 2%-os lány aránnyal). A célom az volt, hogy találjak valamit, ami kikapcsol, és emellett nem árt, ha sok-sok új ismerősre tudok szert tenni (persze főként lányokra).

Az első lépések
A kezdeti lökést a véletleneknek köszönhettem: a fogorvosnál tettem szert egy új ismerősre (Lil’D), és a főnököm is pont salsát tanult. Mindkettejüktől csak pozitív visszajelzést kaptam, hogy érdemes belevágni. Ezenfelül a mai napig segítenek, ha tanácsra van szükségem.
Én egy teljesen kezdő salsa tanfolyamon kezdtem el a “pályafutásom”, ha szabad így nevezni. Tudom ajánlani minden olyan érdeklődőnek, aki nincs tisztában a salsával. Később úgyis van lehetőség valamilyen formában más szintű tanfolyamokat/órákat látogatni, tánciskola válogatja. Első alkalomra elrángattam magammal húgomat is, mert hát volt bennem némi félelem, hogy “Úristen, mi fog történni?” “Vajon baj, hogy egyedül megyek?” “Hogy fogom érezni magam?” és még sorolhatnám a sok érdekes kérdést, amire jó válasz nincs, el kell menni, ki kell próbálni és majd lesz valami. Már az első alkalom után éreztem, hogy ez nekem nagyon jó lesz és az elsődleges célomat meg is találtam. Hazamentem és úgy éreztem magam mintha kimostak volna: nem gondoltam egy pillanatig sem a munkámra és egyéb problémáimra. Sikerült kikapcsolódnom. Ezek után a motivációm megvolt, hogy folytassam az órák látogatását.

Az első buli élmények
Egy pár óra meglátogatása után meg is kaptam az első meghívásomat egy rendezvényre. Hogy-hogy nem ez épp a Latinfo.hu támogatói estje volt. Ez volt az első élményem “szórakozóhelyen”, amit nehéz körülírni, de inkább a végeredményt és a végső gondolataimat osztom meg veletek. Meglepő volt látni, hogy sokan tudnak és szeretnek is salsát táncolni. Ez maga megérte számomra, hogy újabb erőt vegyek magamon és elhatározzam, hogy igenis megtanulom a kubai salsát és megtáncoltatok minél több leányzót. Ezen kívül azt is leszűrtem, hogy egy nagyobb rendezvényre (de akár egy átlag buliba is) nem elegendő a belépőt kifizetni, maga az alap tánctudás is belépő, hacsaknem valaki a pultot akarná támasztani egész éjszaka. Ez alkalommal én is majdnem ezt tettem: támasztottam a lépcsőkorlátot és néztem, ahogy a többi ember táncol, párt cserélnek és örülnek, hogy kulturáltan szórakozhatnak. Kezdeti bizonytalanságomat leküzdve megpróbáltam táncolni egy kedves hölggyel, de pár lépés után ő is és én is éreztük, hogy ez bizony nehéz lesz így. A hölgy kedves szavakkal közölte, hogy majd legközelebb megpróbáljuk és én megköszönve a lehetőséget illedelmesen odébb vontattam magam. Ez volt az a pont, amikor megvilágosodtam, hogy a táncos berkekben nagyon kevés a bunkó ember és szinte mindenki megérti, hogy nem megy elsőre, mert még kezdő vagyok. Ilyenkor nem szabad feladni a próbálkozást, ahogy én sem tettem. Megállás nélkül próbálkozni kell, és ahogy telik az idő egyre kevesebb lesz a negatív élmény.

A következő élményem néhány újabb tanuló óra után egy gyakorló est volt. Itt már sokkal több pozitív tapasztalatot sikerült összeszedni. Oka talán az lehetett, hogy sok volt a hozzám hasonló tudású ember, akik hozzám hasonlóan szerettek volna gyakorolni. Itt jegyezném meg azt, hogy el lehet menni az összes eseményre és lehet próbálkozni, de az otthoni gyakorlást nem helyettesíti semmi. A lányoknak tudom ajánlani, hogy tanulják meg, hogy a fiú vezet, néhány alaplépést tanuljanak meg és sok-sok megértést biztosítsanak a fiúkkal szemben. A fiúknak ettől sokkal nehezebb dolguk van: egy salsa órán 3 fő dolgot kell megtanulni egy salsa lépésről: maga a lépés, a neve és a kézjele (persze egy buliban elég, ha a lépést tudjuk). Ezt mind memorizálni és mindezt magabiztosan tudni és variálni, nem egy egyszerű feladat, csak úgy megy, ha sokat gyakoroljuk azt. És ez a kihívás az egészben. Végeredményben az estém jól alakult, megismertem néhány új embert és sokat tanultam. És ha ez még mind nem lenne elég, az önbizalmam is egyre inkább nőtt az este alatt és úgy látom, hogy talán ez az egyik legfontosabb része a táncolásnak: a biztos tudásra épülő önbizalom.

Tanács más kezdőknek
Összefoglalva, ha új kihívásra vágytok vagy csak szerettek mozogni, ne hagyjátok veszni ezt a lehetőséget. Később nagy hasznát veszitek majd, mert megismertek egy kulturált szórakozási lehetőséget és rengeteg új ismeretségre, tudásra tehettek szert. Szumma-szummárum merjetek belevágni a tanulásba
!"

Forrás: latinfo.hu

Diákjaink tollából:

"SOHA, ez nem nekem való. Hülyeség!
Már jópáran megkérdezték az elmúlt kb. 1,5 év folyamán, hogy miért kezdtem el táncolni.
A kezdeti motívációra nem egyszerű válaszolni, csak kellett valami újdonság, az amúgy sem unalmas életembe. És itt jött a képbe egy barát aki mesélt a salsáról, meg a véletlen, hogy 2 nappal később kapjak tőletek egy hírlevelet.
Rögtön jeletkeztem, aztán persze rögtön megbántam! :-)
Életemben egy tánclépést sem tettem. SOHA, ez nem nekem való. Hülyeség!
De hát csak nem futamodtam meg. És milyen jól tettem!
Már az első órán magával ragadott a hangulat, meg a hozzáállásotok és profizmusotok!
Valamit nagyon jól csinálhattok, ha még egy olyan embert is elvarázsoltok, akitől ennyire távol állt a tánc mint tőlem.
A két balláb és a botfül tényleg nem akadály. Még így is élvezem! Ígérem, hogy egyszer még az 1-et is megtalálom! :-)
"

"
Régóta akartam salsára járni.
Nagyon hosszú ideig mindig a kifogásokat kerestem, hogy miért nem tudok menni salsára, pedig nagyon akartam, nagyon tetszett ez a tánc.
Most már értem, hogy miért volt ez az érzés bennem - mert Veletek jól érzem magam. Úgy érzem, hogy egy jól összekovácsolt családba kerültem. Általatok boldogabb és jobb kedvű ember lettem.
Nem bánom, hogy vártam rátok - megérte várni!  Köszönöm!
"

"
Hónapokig kerestem fitnesz termet a környékünkön, ahol Zumbára járhatnék.
Már a telefonban, ismeretlenül is nagyon kedves és segítőkész voltál,Kriszti, egyből tudtam, hogy megtaláltam a számomra legmegfelelőbb helyet és ez így is lett, imádtam a Zumba óráidat. A profizmusod és a kisugárzásod lenyűgöző.
Kicsit vacilláltam, mikor megláttam az Abszolút kezdő Salsa tanfolyam hirdetést, de szerencsére belevágtam, és már tudom, hogy ennél jobb döntést nem is hozhattam volna!
Imádom, szerelem lett! Nemcsak, hogy jó a hangulat és 100%-ban kikapcsol, de még 1-2 kg is leszaladt.
Köszönöm, és örülök, hogy vagytok! Csak azt bánom, hogy nem találtam Rátok sokkal korábban!
"

"
Kedvességetek, türelmetek, elhivatottságotok és a tánc, mozgás szeretete az, amivel ilyen hihetetlenül
jó csapatot tudtatok magatok köré gyűjteni.
A Cubanismo Család sokunknak ad erőt és motivációt a mindennapokban !Köszönjük, hogy a részesei lehetünk annak az álomnak, amit Ti hoztatok létre!
"

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz