Kérdések, válaszok - Salsa Cubanismo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Kérdések, válaszok

Salsa Cubanismo


Mit keresek én egy táncórán?
Valami újat, megfogalmazhatatlant keresel az életedbe, valamit, amit még sosem csináltál azelőtt, vagy ha igen, akkor visszavágysz. Kikapcsolódást keresel a szürke hétköznapokból, új társaságra, új kihívásra, testmozgásra vágysz.

Kik táncolnak salsát? Mi az átlagéletkor a salsa-órákon?

Nem kell aggódnod, a teenagerektől egészen a nyugdíjasokig, minden korosztály képviselteti magát a salsások között, így nem fogsz kilógni a sorból!  Az egyetlen közös bennük, hogy vidámak, barátságosak és meg akarnak tanulni táncolni!

Miért kezdjek el salsázni?
A salsa közösségi élmény. A legtöbb ember 3 ok miatt kezd salsázni: 1. megtanuljon táncolni  2. jól érezze magát 3. új emberekkel ismerkedjen meg. E 3 ok minden embernél különböző sorrendben van jelen, s egyik sincs a másik nélkül. Érdekes egy bizonyos idő távlatában végiggondolni, hogyan változott meg a mi saját sorrendünk.

Szeretnék megtanulni táncolni, de…….
…….teljesen kezdő vagyok, nincs ritmusérzékem, viszont van két ballábam. Nekem is érdemes belevágnom?
Mindenképpen! A Salsa Cubanismo kurzusai abszolút kezdő szinttől indulnak, teljesen a nulláról. A salsa alaplépéseit BÁRKI el tudja sajátítani, csupán kitartás és szorgalom kérdése az egész.
……. biztos mindenki ügyesebb lesz nálam, nem akarok beégni
Aggodalomra semmi ok! A legtöbb sorstársad hasonló szorongásokkal indult el az első táncórájára. Amint meglátod a hasonló cipőben járó csoporttársaidat, akik szintén egy árva tánclépést sem tudnak, kételyeid szertefoszlanak majd. A zene, a hangulat és az oktatók oldani fogják majd a kezdeti szorongásaidat. Ki hamarabb, ki később, de mindenki meg tud tanulni táncolni.
A salsa közösségi szórakozás, a tánc öröméről, jó társaságban eltöltött vidám percekről szól.
……… nincs párom, aki velem tartana, egyedül meg nem szívesen megyek.
A társastáncokhoz köthető közhiedelemmel ellentétben, a kubai salsához nem szükséges párral érkezni, a résztvevők 80%-a egyedül jön. A megannyi egyedülálló fiú és lány végül megannyi táncpárost fog alkotni, így mindenkinek garantált a táncpartner.  Folyamatos párváltással, ún. Ruedában (körtáncban) tanítunk, így lehetőséged adódik a csoport minden tagjával táncolni.
…….. nem akarok idegenekkel táncolni, csak a saját párommal.
Szeretettel várjuk a táncolni vágyó párokat, akiket természetesen nem választunk szét. Semmi sem kötelező, a párváltás sem, a lehetőség adott végig a saját párunkkal táncolni.
Nincs kizárva, hogy rátaláltok az új, közös hobbitokra! Zsebeljétek be az elismerő pillantásokat, mikor a lagzi táncparkettjén, vagy az unokaöccs bankettjén magabiztosan lejtetek néhány tánclépést.  
……. nem vagyok elég fitt.
Semmi gond. Igaz, a salsa egy energikus, pörgős tánc, de mindenki a saját fordulatszámán pörög. A kezdő órákon nem valószínű, hogy légszomjad lesz. Sokan fogynak is pár kilót, mikor elkezdenek táncolni, mivel 16 kalóriát égetnek el percenként, miközben önfeledten mozognak a zenére. Az endorfin-termelés akaratlanul is beindul, aminek hatására a fáradtság-érzetről egyszerűen nem veszünk tudomást.
Ezen felül szebb lesz a tartásod, javul a mozgáskoordinációd, nőiesebb/férfiasabb mozgásra tehetsz szert. Idővel a salsa-fittség észrevétlenül kialakul.

Mikor tudom elkezdeni?
Most! Írd be a következő Abszolút kezdő kurzusunk kezdési időpontját a naptáradba és készülj az első táncórádra!  Ha éppen nincs aktuális tanfolyamunk, érdeklődj a lehetőségekről e-mail-ben: info@salsacubanismo.com
vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Kell előzetesen jelentkeznem a táncórákra?
Abszolút kezdő kurzusainkra itt, a weboldalon tudsz regisztrálni. A továbbiakban, illetve a magasabb szintű óráinkra nem kell előzetesen bejelentkezni.

Hogyan épül fel egy óra?
Mindig egy rövid bemelegítéssel kezdünk a sérülések elkerülése, illetve nyugvó testtudatunk felébresztése végett. Ezután pár nélkül, majd párban s Ruedában is táncolunk.***

Milyen cipő, ruházat a legmegfelelőbb?
Fő szempont a kényelem. A ruhánk ne akadályozzon a mozgásban (lányoknál ne csússzon fel, le…), a cipőnk legyen kényelmes (papucs nem ajánlott), illetve ne tapadjon túlságosan . Az utcai ruházat alapvetően megfelel, a nyári meleg, valamint a fizikai aktivitás izzasztó hatásainak kiküszöbölésére váltó-pólóval és dezodorral ajánlatos készülni.  Lányok, a magassarkú cipőt illetően döntsetek belátások szerint, a kényelmes sportcipő a célnak ugyanúgy megfelel.

Mit kell vinnem magammal?
Egy jó adag mosolyt!  A lelkesedésen és a jókedven kívül hidratálásra szolgáló folyadékkal ajánlott csak készülni, semmi mással.

Hol tudok gyakorolni?
Bárhol, ahol van padló. (A forgásokhoz már megfelelő felület szükséges, szőnyeg például nem alkalmas)
A legjobb helyszín azonban egy salsa-buli táncparkettje. A leghálásabb házi feladat, amit valaha kaptál: menj el buliba! Az órákon tanultakat ajánlatos hét közben is feleleveníteni, gyakorolni és tudásunkkal táncos társainkat is elkápráztatni egy-egy salsa-party-n!

Milyen zenére tudok gyakorolni?
Kezdőként érdemes az oktatóinktól érdeklődni tudásunknak megfelelő zeneszámok iránt. Az internet számos lehetőséget nyújt salsa-zene hallgatására.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni táncolni?
Buliképes tánctudásra 2-3 hónap alatt már szert lehet tenni. A salsa egyik szépsége, hogy hosszú évek tanulása, gyakorlása után sem mondhatod, hogy már mindent tudsz, tökéletesen táncolsz. Mindig van valami új, amit el lehet sajátítani, mindig vannak már megtanult dolgok, amiket lehet tökéletesíteni. Első körben meg kell tanulnunk a salsa alapszabályait, az alaplépéseket, majd a különböző figurákat, technikákat, stílusokat….  A haladó csoportunk diákjai 2-3 éve táncolnak.
Sosem határozzuk meg előre, hogy egy bizonyos szintű kurzusunk hány hétig/hónapig tart. A haladási ütem mindig az aktuális csoport étvágyától és kvalitásától függ.  Mindenki más ütemben tudja feldolgozni az óra anyagát, ki könnyebben, gyorsabban, ki nehezebben, lassabban. Akad, akinek több gyakorlásra van szüksége, mint másoknak. A diákok fejlődése nemcsak az oktatók elhivatottságától és szakmai tudásától, hanem a gyakorlásra szánt idő és az órán történő figyelemtől is függ.  
Ne feledjük, hogy a férfiaknak nehezebb dolguk van, mint a nőknek, hisz nekik nemcsak a lépésekre kell figyelniük, hanem a hölgyeket is vezetniük kell.
A Salsa Cubanismo a minőségi, és nem a mennyiségi oktatásra helyezi a hangsúlyt, mi nem vagyunk „figuragyár”. Fontosabb, hogy azt a néhány figurát szépen táncold, ötletesen, stílusosan, minthogy folyamatosan próbálj rendet rakni a rengeteg kombináció között a fejedben.

Hány óráról hiányozhatok?
Mivel egy tanfolyamról van szó, akár egy nyelvtanfolyam esetén, kidolgozott Tananyag alapján haladunk óráról órára.  1-1 óra kimaradást természetesen be lehet pótolni, de igyekszünk diákjainkat bérlet-rendszerünkkel is arra sarkallni, hogy minden órán részt vegyenek. Felzárkóztatásra, személyes egyeztetés alapján, mindig van lehetőség.

Be tudok csatlakozni egy, már folyó kurzusba?
Kezdő kurzusainkra a becsatlakozási lehetőség előképzettség nélkül a 3.-4. alkalomig lehetséges. (Gondoljunk csak bele, hogy tudnánk bekapcsolódni egy angol tanfolyam sokadik órájába, mindenfajta angol-tudás nélkül!)
Előtanulmányokkal rendelkező jelentkezőink természetesen a szintjüknek megfelelő kurzushoz minden további nélkül csatlakozhatnak.

Egész évben futnak az órák?
A Salsa Cubanismo téli szünetet tart Karácsony és Újév idején, illetve nyári szünetet augusztusban. Munkaszüneti napra eső óráink elmaradnak. Az aktuális szünetekről mindig értesítünk titeket.

Salsa-buli etikett:
Legfontosabb: a mosoly.
Táncpartnerünket tiszteljük meg azzal, hogy nem vágunk fancsali arcot, vagy ásítjuk el magunkat a szám közepén, illetve kölcsönösen figyelünk egymásra, nem csak együtt táncolunk, hanem egymással.
A különböző higiéniai követelményeknek próbáljunk megfelelni: zuhanyozzunk le, mielőtt táncolni megyünk, a fokhagymát hagyjuk ki az aznapi vacsoránkból, mindig legyen nálunk rágó, vagy mentolos cukorka, és ne féljünk használni!
Ha izzadós típus vagy, vigyél magaddal kis törülközőt, váltópólót!

Lenne még Gyakran Ismételt Kérdésed? Tedd fel nekünk! info@salsacubanismo.com

Miért vágj bele a tánctanulásba? Diákjaink tollából...

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz