SALSA - Salsa Cubanismo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

SALSA

Salsa Cubanismo

Mi a tánc? Mi a salsa?
A tánc a test és lélek harmóniája: a  lt test – jellemzően  ritmikus,  zenére történő –  lt mozgással fejez ki érzelmeket, épít társas kapcsolatokat. A páros tánc a férfi és nő közti kapcsolat függőleges megnyilvánulása.

A SALSA egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz. Ez a „fűszeres tánc” Magyarországon a rendszerváltás utáni időszakban jelent meg, amikor is egyre többen kezdtek el salsát tanulni, így néhány év alatt óriási népszerűségre tett szert.
Jó néhány különböző válfaja létezik, amit az amerikai kontinens tájegységei alapján különböztetnek meg, az autentikusabb kubai salsától az európaiasabban táncolt New York-i salsáig, de hazánkban legnépszerűbb a Kubai SALSA.

A Kubában táncolt ösztönös, „elvek nélküli” SALSA jellemzője a játékosság, a természetesség, a vidámság, az egyszerű ritmus. A klasszikus páros táncon kívül a kubai salsások gyakran táncolnak Rueda-ban, vagyis a SALSA figuráit alkalmazó körtáncban. A párok kört alkotva, a vezető vezényszavára szinkronban táncolják a figurákat, gyakran párcserével, összefonódásokkal, ami látványossá teszi a közös táncot.

A
Kubai SALSA szakítva az európai táncok visszafogott kimértségével és szabályozottságával, letörve a gátakat szabad utat enged az önmegvalósításnak és az önfeledt szórakozásnak.
Diákjaink tollából: Salsa Cubanismo Emlékkönyv - avagy hogyan változtatja meg az életedet a tánc

Neked ajánljuk, ...
... ha egyedülálló vagy
A társastáncokhoz köthető közhiedelemmel ellentétben, a kubai salsához nem szükséges párral érkezni, folyamatos párváltással, ún. ruedában (körtáncban) tanítunk, így lehetőséged adódik a csoport minden tagjával táncolni. A társaság döntő többségét egyedül érkezők alkotják, az átlagéletkor 20 és 45 év között mozog. Új embereket ismerhetsz meg, miközben megtanulsz táncolni.
...ha párban érkezel
Szeretettel várjuk a táncolni vágyó párokat! Nincs kizárva, hogy rátaláltatok az új, közös hobbitokra!
Zsebeljétek be az elismerő pillantásokat, mikor a lagzi táncparkettjén, vagy az unokaöccs bankettjén magabiztosan lejtetek néhány tánclépést.  
... ha leadnál pár kilót vagy szórakoztató mozgásformát keresel
Megtaláltad! Nálunk megtanulsz táncolni, s nem utolsó sorban 90 percig égeted a kalóriákat. Szebb lesz a tartásod, javul a mozgáskoordinációd, nőiesebb/férfiasabb mozgásra tehetsz szert.
Amire szükséged lesz: kényelmes váltó-cipő, ásványvíz, esetleg váltó-póló (az utcai ruha alapvetően megfelel) és nem utolsó sorban egy jó adag mosoly.


Miért vágj bele a tánctanulásba? Diákjaink tollából...

ABSZOLÚT KEZDŐ KURZUS részletei

Aktuális kurzusaink és áraink

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz